dinsdag 7 december 2010

Marie Jeanne terug uit Mali!

Beste allemaal,

Ik ben net terug van weer een mooie reis in Burkina Faso en Mali.
Tijd om een balans op te maken van 2010 met veel goed maar ook triestig nieuws.

Afgelopen jaar is alles heel snel gegaan. Vooral de vraag /initiatief van Annelien om een stage  te lopen  met studenten van de medische faculteit van de Uhasselt, in de Medische Hulppost in  Nalou heeft  onze plannen een enorme impuls gegeven .Zowel de media belangstelling als de sponsoring kwamen daarmee in een stroomversnelling.  Dit heeft ons toegelaten de Medisch Hulppost af te werken en op te starten. De hulppost heeft de naam Djenela Ballam gekregen , naar de grootmoeder van Aly Napo. De stage was voor iedereen een groot succes en voor herhaling vatbaar.( http://www.inleefstagemali2010.blogspot.com/ )    .

Ondertussen is in het schooltje nu al het 5de leerjaar gestart.

Ik werd voorgedragen en genomineerd voor de prijs De Pluim ( http://www.depluim.be/) , georganiseerd door de Koning Boudewijn Stichting ism de lokale TV zenders. 
Vanaf 6 december worden de 5 finalisten voorgesteld en kan je vernemen hoe er moet worden gestemd . Voor de niet TV kijkers en niet Limburgers stuur ik nog een mail daarover.

Het triestige nieuws betreft het plotselinge overlijden op 30 september van Aly Napo, de directeur van Planet Equitable , onze lokale partner. De opvolging van Aly zal heel moeilijk zijn maar we doen er alles aan om de plannen die we samen maakten te realiseren.

Ondertussen is de feestperiode weer aangebroken en kan je mij weer vinden op een aantal Kerstmarkten waar ik weer mooie Malinese juwelen verkoop ten voordele van Nalou:
* Kerst in het Kasteel van Alden Biesen op zondag 12 december van 11h- tot 18h.
* Kerstmarkt van zaterdag 18 december van Sint Lambrechts 
* In de inkomhal van de Uhasselt  op maandag 20 december tussen 11h en 17h   

Giften op onze projectrekening bij de Koning Boudewijn Stichting zijn fiscaal aftrekbaar :KBS  000-0000004-04 met vermelding L82132  Vzw Kattendans


Tot daar het laatste nieuws. Ik wens jullie alvast fijne eindejaarsfeesten en een voorspoedig 2011 . Tot een dezer ....


groetjes
mariejeanne