dinsdag 8 februari 2011

Dag 4

Ziezo, dag 4 is weer omgevlogen. Moesten er foutjes in de verslagen staan, komt dit vooral door de vermoeidheid. De dagen zijn zwaar maar zo de moeite waard.

Vandaag hadden we weer een prachtige dag achter de rug. We trokken vanmorgen naar Mopti. Dit wordt ook wel het Venetïe van Mali genoemd. Maar dit kan met een grote korrel zout genomen worden. De stad ligt aan de Niger. Het uitzicht is zeer mooi maar de stad is net als Bamako ontzettend vuil. 

De namiddag planden we een boottochtje op de Niger met een 'pinasse'. Iets tussen  een boot en vloot in. Al moesten we wel een beetje zorgen dat de boot in evenwicht bleef. We vertrokken voor een paar uur en kwamen langs allerlei dorpjes van de Bozo en de Peul. Bij 2 dorpjes hielden we halt en bezocht we een mooie moskee en een plaats waar de vrouwen aardewerken potten maakten. De snelheid waarmee dit gebeurt, enkel met de handen, doen we ze echt niet na. De kinderen, de inwoners,...ze waren allemaal zo gastvrij en vriendelijk. Toch wel een groot verschil met een stad als Bamako.

De terugtocht was werkelijk het mooiste van de dag. Patrick, Wim, Filip en Sarah kropen op het dak van de boot en genoten van de zonsondergang op de Niger.

Morgen trekken we voor drie dagen de Dogonvallei in. Het zal dus even duren voor de blog aangevuld kan worden. Vrijdag 11 februari komen we terug naar Hotel Flandre maar dan zal er geen tijd zijn om te bloggen: Linda verjaart en we vieren Feest. Dit heeft ze wel verdiend na al de pech van de laatste dagen (ze brak haar arm dagen voor vertrek en heeft dus al heel wat afgezien).

* foto's op de blog zetten is momenteel niet mogelijk. De computer is verouderd en herkent de aansluiting niet. Van zodra ik een andere computer vastkrijg, zet ik de foto's er op.

Wij gaan nu nog genieten van een heerlijk avondmaal en een zalige nachtrust.

Tot binnen enkele dagen.