donderdag 17 februari 2011

Onze laatste dag voor de terugreis

Vandaag werd het een rustige dag. In de voormiddag bezochten we nog 2 dogondorpjes.
Een kleine 2 uur rijden en we kwamen aan in Nando. Een prachtig gelegen dorp tussen de bergen.
De moskee daar was werkelijk adembenemend. Jammer genoeg mochten we er niet in. De buitenkant hebben we natuurlijk aardig gefotografeerd. In het dorp waren er ook enkele mensen met ontstekingen. Een man en een vrouw hadden een hele dikke ontstoken voet. Niet mooi om te zien. Gelukkig hadden we onze EHBO kit bij. Felix en Josée hebben aardig hun best gedaan om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Niet gemakkelijk met al dat vuil in de wonde. Maar daar is onze stoere felix niet vies van hoor.

Het tweede dorp lag op een berg met een geweldig uitzicht op de vlakte. Prachtige architectuur en mooi om te wonen. Maar dan wel in betere omstandigheden. De mensen hebben hier echt niet veel. Een medische hulppost zou ook hier meer dan welkom zijn.
Het waren veruit toch de mooiste dorpjes die we deze reis gezien hebben.

De namiddag was vrij in te vullen. Sommigen onder ons bleven luilekker aan het zwembad liggen. Anderen gingen nog eens een kijkje nemen in  Mopti. Onze avonturier Patrick vond een lift terug achteraan op de brommer.

En zo eindigde de laatste dag van deze reis. Morgen gaan we huiswaarts en het wordt een lange rit.
We kregen vandaag te horen dat onze tussenvlucht in Cassablanca heel wat vertraging heeft. In Casablanca zullen we een dikke 6u moeten wachten voor we richtng zaventem vliegen. Voor de thuisblijvers: in plaats van 12u zullen we pas om 16u landen. Niet ongerust worden als we dus wat later dan verwacht thuiskomen.
Gelukkig kochten we vandaag een typisch Afrikaans spel: Walé. We kunnen de tijd dus wel even doden met een spelletje Walé.

Wij hebben genoten van de reis. Het was een hele intense ervaring die nog lang zal blijven nazinderen.

Tot binnenkort.

Ann en Magda, Marie Jeanne, Josée, Patrick, Myriam en Wim, Bernadette en Filip, Annie en Felix, Bernard en Annie, Linda en Sarah

De foto's van deze dag